Bijeenkomsten Dodenherdenking 4 mei 2018

Persbericht  Raad van Kerken Nijverdal-Hellendoorn i.v.m. de bijeenkomsten Dodenherdenking  4 mei 2018.

Dodenherdenking  op 4 mei (Raad van Kerken)
Vrijdag 4 mei 2018 worden de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomsten gehouden voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, zij die vielen in het voormalig Ned. Indië en tijdens conflicten en vredesmissies nadien.
De bijeenkomsten worden georganiseerd door de plaatselijke Raad van Kerken Nijverdal – Hellendoorn. Zij worden gehouden in de Vrije Evangelische Kerk aan de Grotestraat te Nijverdal en in de Protestantse Kerk aan de Dorpsstraat te Hellendoorn.

Jaarthema:
De komende jaren doet het Nationaal Comité 4 en 5 mei een beroep op iedereen om zich in te zetten voor de waarde van vrijheid. Dit doet het comité in de periode 2016-2020 onder de slogan “Vrijheid geef je door”. Aangezien het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog nog altijd een bron van inspiratie kan zijn is 2018 uitgeroepen tot “Jaar van Verzet”.

Informatie herdenkingsbijeenkomst Protestantse Kerk te Hellendoorn:
Voorganger dit jaar is Ds. R.J. Perk van de Protestantse Gemeente te Hellendoorn / Kruidenwijk. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door leden van de Hellendoornse Harmonie. Verder zal traditiegetrouw het koor Vocal Devotion haar medewerking verlenen en wordt door de 2e  prijs winnaar(es) van de gedichtenwedstrijd van CSG Reggesteyn het winnende gedicht voorgedragen. De lezing in de dienst wordt verzorgd door Dinie Daggert.
Aanvang bijeenkomst: 18.30 uur.

Informatie herdenkingsbijeenkomst Vrije Evangelische Kerk te Nijverdal:
Voorganger in de Vrije Evangelische Kerk  is Ds. P. Boomsma emeritus predikant te Nijverdal. De muziekvereniging Advendo zorgt voor de muzikale omlijsting.
Door de 3e prijs winnaar(es) van de gedichtenwedstrijd van CSG_Reggesteyn zal het winnende gedicht worden voorgedragen.
Aanvang bijeenkomst: 18.30 uur.

Informatie Stille Tocht:
Het vertrekpunt van de Stille Tocht uit Hellendoorn is de Protestantse Kerk.
Daar vertrekt de stoet om 19.20 uur. De route vanuit Hellendoorn gaat ook langs het Indië monument, waar een krans wordt gelegd. De stoet vervolgt haar weg richting het Monument voor Gevallenen.
In Nijverdal is het vertrekpunt de parkeerplaats bij de Evenementenweide aan de Meester Ponsteenlaan. Daar vertrekt de stoet om 19.35 uur richting het Monument voor Gevallenen.
Bij het monument wordt het programma van de gemeente Hellendoorn gevolgd. Het begint met een welkom en toespraak van de burgemeester. Na twee minuten stilte en het spelen van ons volkslied, worden bij het monument, namens diverse organisaties, kransen gelegd. De kranslegging wordt afgesloten met een openbaar defilé.

De Raad van Kerken hoopt dat velen uit onze gemeente de bijeenkomsten gaan bijwonen. Op ouders wordt een beroep gedaan om ook de kinderen bij de herdenking te betrekken.