Het jaarverslag van de Raad van Kerken Nijverdal - Hellendoorn over 2019 is uit.

Lees er hier meer over: jaarverslag 2019

Paasbrodenactie minima i.v.m. coronacrisis afgelast.

De kerngroep van de paasbrodenactie van de Raad van Kerken heeft, in navolging van de adviezen die landelijk worden gegeven om de coronacrisis te bestrijden, besloten de paasbrodenactie niet door te laten gaan.
Hoewel de kerngroep het besluit betreurt, heeft zij gekozen voor de veiligheid en gezondheid van zowel de mensen die een brood ontvangen als voor die van de bezorgers.

Oproep aan nabestaanden van verzetsstrijders in de gemeente Hellendoorn

De gemeente Hellendoorn heeft 15 straten vernoemd naar verzetsstrijders. Nu staat op deze naamborden alleen de naam. Voor jongere generaties en voor mensen van buiten de gemeente is het niet duidelijk waarom er een straat is vernoemd is naar G.J. Piksen, of naar H. Limbeek, om maar twee voorbeelden te noemen. De Raad van Kerken Nijverdal -Hellendoorn zet zich in om deze naamborden van een onderschrift te voorzien. Het voorstel is door de gemeente Hellendoorn positief ontvangen en zij nemen de vervanging van de borden van alle 15 straten voor hun rekening.

Op zondag 5 april 's middags AFGELAST zal er in Daarlerveen, symbolisch en gemeentebreed, aandacht gegeven worden aan de onthulling van het straatnaambord met de naam Gerrit Jan Kerkdijkweg. Op 5 april 1945 werd dhr. G.J. Kerkdijk gefusilleerd.

Graag zouden we in contact komen met nabestaanden van alle verzetsmensen. Hieronder kun u hun namen lezen. We hopen op deze wijze nabestaanden op het spoor te komen. Zij kunnen contact opnemen met

Gerdi Scholten: scholten.gerdi@kpnmail.nl of 0546-644960 of
et Laura van Weijen: lvanweijen@gmail.com of 0548-615528

In Hellendoorn zijn straatnamen vernoemd naar:
Geerhard Bosch - Hans ten Brug - Herman Kampman - Jacob Kapteijn - A.F. Lancker
In Nijverdal zijn straatnamen vernoemd naar:
H. Limbeek - G.J. Piksen - Meester Tijhuis - Bote van der Wal - H.A. Hartholt -Tiemen de Jonge
In Daarlerveen zijn straatnamen vernoemd naar:
Gozem Gritter - Gerrit Jan Kerkdijk - Gerhard Nijland - Wicher Wuite

Graag zien we uw reactie tegemoet.
Namens de Raad van Kerken, Gerdi Scholten en Laura van Weijen.

Op weg in de stilte – Beeldmeditatie bij een kruisweg, anders kijken naar kunst Gaat niet door!!

We kennen de kruisweg uit rooms-katholieke kerken: een vertelling in beelden of schilderijen van de laatste uren van het leven van Jezus. Op donderdagavond 26 maart a.s. kijken we naar 7 schilderijen van de Kruisweg die Annewil Jansen heeft gemaakt. We kijken meditatief: wat doet dit schilderij met me, hoe komt het bij me binnen, ervaar ik er misschien iets van God in? De meditatie wordt ondersteund met muziek en poëzie.

Je hoeft dus geen kunstkenner te zijn om mee te doen, openheid en nieuwsgierigheid is genoeg.

Ook als meditatie (in wat voor vorm dan ook) nieuw voor je is, ben je meer dan welkom!

De avond wordt afgesloten met een kort avondgebed.

Datum: do-av 26 maart.

Tijd: 20.00 - ca 21.30 uur (inloop vanaf 19.45 uur).

Locatie: Kleine Kapel Noetsele, Noetselerweg 55.