Het jaarverslag van de Raad van Kerken Nijverdal - Hellendoorn over 2019 is uit.

Lees er hier meer over: jaarverslag 2019

De meeste activiteiten van de Raad van Kerken

zijn tot nader bericht afgelast of uitgesteld.

Op weg in de stilte

Donderdag 24 september houden we een avond met meditatief Bijbellezen (lectio divina). We lezen uit Genesis 22 over het offer van Isaak en kijken naar klassieke schilderijen over dit verhaal.

Wat wilden de schilders zeggen over dit Bijbelverhaal? Wat zegt het ons over de schilders, onszelf en over Gods aanwezigheid in Abraham en Isaak?

Datum en tijd: do-av 24 sept, 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur).

Locatie: Het Vischnet bij de Vrije Evangelische Gemeente (Grotestraat 68).

Rond 21.30 uur sluiten we af met een avondgebed in de kerk.

‘Op weg in de stilte’ is een werkgroep van de Raad van Kerken.
Contact: Annemarie Altena 0548 620539

www.facebook.com/opwegindestilte

ZONDAG 4 OKTOBER: EEN BIJZONDERE DAG!

Iedere eerste zondag van oktober is het in de kerken Israëlzondag. Waarom? Omdat de kerken in de jaren na de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog (6 miljoen Joden vermoord!) zich realiseerden hoe fundamenteel hun band is met het Joodse volk. De keuze viel op de 1e zondag van oktober, want in de weken eromheen worden altijd belangrijke Joodse feesten gevierd. Dat is ook dit jaar zo. Op 19 en 20 september is het Joods Nieuwjaar (Rosj Hasjana). Dan volgen de dagen van inkeer, die uitlopen in Grote Verzoendag (Jom Kippoer), dit jaar op maandag 28 september. Van 3-10 oktober viert Israël vervolgens het Loofhuttenfeest en op zondag 11 oktober is het “Vreugde der Wet”. Genoeg redenen om in deze weken daar verder bij stil te staan. Er worden verschillende thema’s aangereikt om Israëlzondag te vieren op zondag 4 oktober 2020. Het Israël Platform Hellendoorn-Nijverdal stimuleert kerken in de gemeente Hellendoorn en Twenterand om hierbij aan te sluiten en er zijn diverse thema’s en handreikingen beschikbaar. Het thema dat de Protestantse Kerk Nederland dit jaar aan de Israëlzondag op 4 oktober 2020 heeft gegeven, is: “Kies voor het leven”. Wij hopen dat er bij u ook een Israëldienst is en anders is er vast wel een dienst bij u in de buurt. Van harte welkom! Wilt u informatie en/of meer weten over het werk van het Israël Platform Hellendoorn-Nijverdal: Een mailtje naar israelplatformhn@gmail.com is al voldoende. Breng ook eens een bezoekje aan onze facebookpagina! Van harte welkom en een fijne Israëlzondag bij u in de plaatselijke kerk(en)!