Winterwerk Protestantse gemeente Hellendoorn.

In de gemeente van Hellendoorn worden vele activiteiten ondernomen die ook geschikt zijn voor andere mensen dan gemeenteleden van de PG Hellendoorn. Iedereen is uitgenodigd om aan een of meer van de activiteiten deel te nemen.
In het boekje kunt u alles over de activiteiten lezen. Boekje Winterwerk..

MOZAÏEK VAN KERKPLEKKEN: ADVENTS-ZANGDIENST

Op Palmzondag begonnen we deze cyclus met de MarcusPassie. Op Eerste Pinksterdag was er een eenvoudige vorm ‘Van Hemelvaart naar Pinksteren.’ Ter afronding van deze cyclus houden wij op zondag 15 december – aanvang: 19.00 uur – een Advents-zangdienst in “De Schoof”, Brugstraat 10, Daarlerveen met als thema ‘Op weg naar Kerst.’ Geen preek, geen overdenking, maar voorlezen en gemeentezang. De zingende gemeente vertolkt de gevoelens die de voorgelezen Bijbelgedeelten en teksten oproept. De commissieleden zijn voorlezer, de predikant is organist en de gemeente is het koor. We zingen liederen die aansluiten bij de gelezen Bijbelwoorden. We hopen – net als bij de vorige twee keren – velen te mogen ontmoeten in deze zangdienst, zodat we samen een heel groot koor vormen. Steeds meer PKN gemeenten vormen een mozaïek van kerkplekken en houden ‘diensten met een bijzonder karakter’. Meer weten en/of ook meedoen? Loop eens een kerk binnen en beleef ADVENT. Er wordt gebruik gemaakt van de beamer – waarop alle teksten en liederen worden getoond. De kerk is open voor iedereen.
Welkom!

Lieve jeugd van Nijverdal,

Speel jij ook al een aantal weken Mariah Carey en Michael Bublé af op non-stop? Heb jij de kerstboom al staan en het gourmetstel al van zolder gehaald? Dan ben jij vast geïnteresseerd in een super tof interkerkelijk kerstgala, waarbij je helemaal los kan gaan op alle kersthits en andere gave dansjes kan laten zien. Dit jaar houden we voor het 4e jaar op rij het allerleukste kerstgala in Nijverdal. Ben jij ongeveer 14 jaar of ouder en hou jij wel van een tof feestje? Dan zoeken wij jou! 20 december kun je met je voetjes van de vloer vanaf 20.00 uur aan de Nijkerkendijk 20 (de Levensbron te Nijverdal). De avond staat helemaal in het thema van een Winter Wonderland. De avond zal ongeveer tot 00.00 uur duren en in de tussentijd kun je genieten van de mooiste kerstmuziek verzorgd door een bandje en andere feestmuziek, waarop je gezellig met je vrienden kunt dansen. Neem vooral iedereen mee en trek je mooiste jurk en je netste pak aan, want deze avond wil je niet missen! De hele avond is helemaal gratis, dus daar hoef je het niet voor te laten. Kom jij ook?

Liefs, de organisatie

Levendige kerstwandeling in Nijverdal

Op zondagavond 22 december 2019, van 17:00 tot 18:45 uur vindt de levendige kerstwandeling weer plaats in het centrum van Nijverdal. De kerstwandeling wordt georganiseerd door Beth Shalom. Alle geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om mee te wandelen.

De kerstwandeling
Afgelopen jaren liepen er zo’n 2.000 mensen mee, en we hopen dat het dit jaar ook weer een fantastische ervaring zal zijn voor iedereen. De kerstwandeling start om 17:00 uur bij de Grote straat ter hoogte van het Henri Dunantplein. De route loopt door het nieuwe Nijverdalse park (over het spoordek) en langs het ‘Rooie Dorp’. Meer dan 2.000 waxinelichtjes zullen je langs de sfeervolle route leiden. Tijdens de kerstwandeling kom je langs zingende engelen, levende dieren en een echte kerstkribbe met baby Jezus. De route zal vlakbij het station eindigen, waar lekkere warme chocolademelk wordt geschonken. De kerstwandeling is bedoeld voor iedereen, jong en oud.

Kinderkerstfeest in de Levensbron

Op tweede kerstdag vieren we het kinderkerstfeest! Dit is natuurlijk voor jong en oud, iedereen is van harte welkom! We beginnen om 10.00 uur. We zingen met elkaar over de geboorte van Jezus en er wordt een musical opgevoerd door kinderen van de gemeente. De musical heet “Operatie Kerstpost”. Er is ook een collecte!

Komen er ook kinderen (t/m 12 jaar) van buiten de gemeente? Geef dit dan voor 15 december door aan Letty Westrik of Dinet Dekker, zodat ook deze kinderen een presentje krijgen. Als het kan ook even de naam, leeftijd, jongen/meisje doorgeven. Zo kunnen we iedereen een mooi aandenken geven namens de gemeente!

Komt u / kom jij ook?

Adres: De Levensbron, Nijkerkendijk 20, Nijverdal

‘Bidden langs het kanaal tijdens Week van Gebed 2020

Tijdens de Week van Gebed zijn er zes avonden “Bidden langs het kanaal”.

In Vriezenveen (Westerkerk), Daarlerveen (“De Schoof” & “De Kruiskerk”), Vroomshoop (“Het Anker”), Geerdijk (Sint Willibrordus) en Beerzerveld (Hervormde Kerk) staan kerken langs het kanaal. Iedere kerk werkt een eigen programma van circa 45 minuten uit.

‘Buitengewoon’ is het centrale thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen.

De gebedsweek vindt plaats van 19 tot en met 26 januari 2020.
Christenen in de hele wereld komen in de Week van Gebed samen om te bidden voor elkaar, voor de stad of dorp, het land en de wereld. Het thema is dit jaar aangedragen door christenen uit Malta. Ieder die mee wil bidden, mee wil zingen tijdens “Bidden langs het kanaal” is hartelijk welkom.

STARTDIENST op Zondag 19 januari 2020 – Aanvang 19.00 uur
“De Schoof”, Brugstraat 10, Daarlerveen.
SAMENZANG, BIJBELLEZING, OVERDENKING,
LUISTERLIED  en THEMA-UITBEELDING,
m.m.v. PROJECTBAND en na afloop is er koffie/thee en tijd voor ontmoeting.

Maandag 20 januari 2020 – aanvang: 19.15 uur
“Het Anker”, Hoofdstraat 35, Vroomshoop

Dinsdag 21 januari 2020 – aanvang: 19.15 uur
Hervormde Kerk, Westerweg 38, Beerzerveld

Woensdag 22 januari 2020 – aanvang: 19.15 uur
Sint Willibrordus, Schoolstraat 80, Geerdijk

Donderdag 23 januari 2020 – aanvang: 19.15 uur
“De Kruiskerk”, Kerkstraat 2, Daarlerveen

Vrijdag 24 januari 2020 – aanvang: 19.15 uur
Westerkerk, Kanaalweg-Zuid 7, Vriezenveen

Noteer alvast de data en weet u welkom!

Helaas...

De tekst die u zocht bestaat niet (meer).