1 2 3 4

Winterwerk Protestantse gemeente Hellendoorn
en Protestantse gemeente Nijverdal

In de gemeente van Hellendoorn worden vele activiteiten ondernomen die ook geschikt zijn voor andere mensen dan gemeenteleden van de PG Hellendoorn en de PG Nijverdal. Iedereen is uitgenodigd om aan een of meer van de activiteiten deel te nemen.

In het boekje Lerend geloven (2021/2022) kunt u alles over de activiteiten lezen.

Open het boekje .pdf

PINKSTERZANGDIENST in “De Schoof” te Daarlerveen

Zondag 29 mei – aanvang: 19.00 uur is er een PINKSTERZANGDIENST in “De Schoof”, Brugstraat 10, Daarlerveen.

Rond het thema “Houd het vuur brandend” nemen een aantal gemeenteleden je mee op weg naar Pinksteren.

Vuur staat voor warmte. Vuur staat ook voor geloof, voor de Geest. Dat is nodig om samen weer aangewakkerd te worden en te horen hoe God met Zijn Geest werkt in deze wereld.

Wij lezen het verhaal van de uitstorting van de Heilige Geest met Pinksteren. Rond deze verhalen zingen wij mooie Pinksterliederen. Met het thema “Houd het vuur brandend” willen we ons door en met de kerk laten aanwakkeren om het vuur van het geloof door te geven, ook in onze eigen omgeving.

De leiding is in handen van commissieleden en een gastmuzikant zal de samenzang begeleiden. Er is een liturgie en we zingen bekende liederen. Neem gerust iemand mee en/of nodig iemand uit, want met Pinksteren is de kerk ontstaan en gaf Jezus ons een opdracht. WELKOM IN DE KERK.

DRIELUIK rond de NACHT VAN GEBED 2022

Noteert alvast de data (16, 17 en 19 juni) van het drieluik dat in het teken staat van de vervolgde kerk en Nacht (avond) van Gebed.

Drie activiteiten op drie verschillende locaties.

Woensdag 25 mei om 18.00 uur komt er een promotiefilm online op het YouTube kanaal van de ‘Verspieders Express’ met alle informatie van deze drie activiteiten.

Wij verklappen nu alvast de locaties: Hoge Hexel, Geerdijk en Daarlerveen. Neem nu alvast een gratis abonnement op het YouTube kanaal van de ‘Verspieders Express’ en mis niets van deze activiteiten die i.s.m. met o.a. Open Doors worden georganiseerd.

Voor informatie – en samenwerking – kun je altijd mailen naar verspieders.express@gmail.com

Van schaftkeet tot ontmoeting & verbinding

De Verspieders Express is een plek van ontmoeting en verbinding. Dit missionaire project is samen met de Protestantse Kerk in Nederland ontstaan. De Verspieders Express is geen onderdeel van een kerkgenootschap, maar werkt wel graag samen met kerkgenootschappen. Wie je ook bent, graag willen we je helpen om vandaag de dag te geloven. Of je nu bekent met het christelijk geloof of vrij nieuw, of je heel overtuigd bent of juist twijfelt – bij de Verspieders Express verwelkomen we je graag. Vooral na corona merken wij dat ontmoeting en verbinding belangrijke sleutelwoorden zijn. Het kanaal Almelo-De Haandrik vormt de rode draad van het werkgebied, maar we maken graag een uitstapje richting naburige plaatsen. Wij organiseren diverse christelijke activiteiten, maar je kunt ook zelf gebruik maken van de Verspieders Express. Denk hierbij aan creatieve werkvormen zoals kliederkerk, ontmoeting & verbinding in je dorp of wijk. Geloofsgesprekken en stiltewandelingen worden na corona weer opgepakt. Zo is er in het kader van de Nacht van Gebed van Open Doors een drieluik rond vluchtelingen en vervolgde christenen. Op woensdag 25 mei gaat op het YouTube-kanaal van de Verspieders Express een promotiefilm online.

Er is inmiddels bij een aantal mensen een verlangen ontstaan om de Verspieders Express ook te gebruiken voor ontmoeting & verbinding met vluchtelingen. De eerste succesvolle verbindingsdag is geweest in Almelo en de volgende verbindingsdagen staan al op de agenda. Mocht je ook geïnteresseerd zijn om mee te draaien in het team ‘ontmoeting & verbinding’, dan horen we natuurlijk ook heel graag van je! Met meer mensen kunnen we nog meer doen!

Een berichtje naar verspieders.express@gmail.com is voldoende en iemand van het team zal contact met je opnemen.

Er zijn geen oudere berichten