Woensdag 13 november

13E Seniorenmidddag in Daarlerveen

Een feestelijke middag voor alle senioren uit Daarlerveen en omstreken komt er weer aan. Beide kerken “De Schoof” en “De Kruiskerk” Daarlerveen – in samenwerking met ‘Welzijn Ouderen Daarlerveen’ – nodigen u uit voor deze fijne en gezellige middag. Inmiddels is het niet alleen voor senioren uit Daarlerveen, maar mogen we ook mensen uit omliggende plaatsen ontmoeten. Woensdag 13 november 2019 is  de SENIORENMIDDAG in “De Kruiskerk”, Kerkstraat 1 te Daarlerveen. Aanvang: 14.00 uur. Dit alles voor een vrije gift. We hopen weer een gezellige middag te hebben met wederom veel bezoekers. We gaan dan – samen met ‘DE DORUS PARODIE’ terug in de tijd. Een bandparodist neemt ons mee en samen hopen wij een mooie middag te hebben. Als we Dorus zeggen (Tom Manders), dan kennen we vast wel enkele bijzondere liedjes en sketches van hem. ‘Twee motten’, ‘Bij de marine’ en ‘Het borstellied’ zijn vast wel bekend. Ook de optredens die we daarbij zien, zijn voor velen herkenbaar. Vooraf is er weer koffie/thee en iets lekkers erbij. Het missionaire werk van de PKN voorziet ons van lekkere koeken. Fijn dat sponsors zich spontaan melden en deze activiteiten ondersteunen. Wilt u ons ook sponsoren? Neem dan contact met ons op! Iedereen is van harte welkom! Meer informatie over de seniorenmiddagen en sponsoring bij Roelof Hekman, 0546-643151.

Woensdag 27 november 2019
Joodse Feestdagen toegelicht door Jacob Ben Chaim

Jacob Ben-Chaim is in Israël geboren. Hij kwam in 1983 in Nederland wonen en studeerde muziek, psychologie en marketing. In 1992 keerde hij terug en woonde met zijn jonge gezin in een kibboets in de Negev-woestijn waar hij als bestuurder veel heeft bijgedragen tot het in cultuur brengen van deze woestijnomgeving.
Daarna richtte hij een succesvol theaterproductiebedrijf op. Terug in Nederland (Assen) ging hij zich richten op de studie van de Joodse mystieke traditie (‘Chassidisme’). Sinds 2009 geeft Jacob cursussen en lezingen over verscheidene onderwerpen die te maken hebben met de Joodse tradities en geschiedenis. Hij is een enthousiaste en inspirerende spreker die zijn verhaal met behulp van fraai en treffend beeldmateriaal aantrekkelijk en toegankelijk weet te maken.

Op deze eerste avond neemt Jacob ons mee met het onderwerp:
Joodse feestdagen vanuit het Chassidisme:

Het jodendom is rijk aan feestdagen, rituelen en tradities, dagen van gebed, avonden met heerlijk eten en gezelligheid. Chassidische leermeesters zijn van mening dat de feestdagen niet alleen bedoeld zijn om gebeurtenissen uit het verleden te herinneren, maar vooral om bewust te worden van processen die tijdloos zijn. Met name processen die binnen onszelf plaatsvinden.

Plaats: HET CENTRUM, Constantijnstraat 7A Nijverdal
Vanaf 19:30 staat de koffie klaar!

Helaas...

De tekst die u zocht bestaat niet (meer).