Inloopochtenden Trefpunt Minima gaan niet door

In verband met de richtlijnen van de regering met betrekking tot het Coronavirus gaan de inloopochtend van Trefpunt Minima voorlopig niet door. We zijn ons ervan bewust dat het voor onze gasten geen gemakkelijke tijd is en dat het ook nog even zal duren.  Daarom willen wij iedereen vanaf deze plek heel veel sterkte wensen. We hopen dat men naar elkaar omkijkt in deze periode.

Het Netwerk Sociale Zekerheid/Cliëntenplatform zou heel graag willen weten hoe medeburgers denken over de aangescherpte beleidsregels bijzondere bijstand per 1 april 2020. Vaak worden dit soort onderwerpen besproken op een van de inloopochtenden, maar dat is tot nu toe niet mogelijk geweest i.v.m. het niet doorgaan van deze ochtenden.

Daarom dit verzoek van Het Netwerk Sociale Zekerheid/Cliëntenplatform:

Alle mensen die wel eens bijzondere bijstand hebben aangevraagd en diegenen die (voor zover bij de gemeente bekend) daarvoor in aanmerking zouden kunnen komen, hebben eind maart een brief gehad over de aangescherpte beleidsregels bijzondere bijstand vanaf 1 april 2020. Graag zou het Cliëntenplatform weten hoe hier op gereageerd is en of mensen ‘zorg gaan mijden’. O.a. tandartskosten en sommige andere bijzondere ziektekosten worden niet meer vergoed.

Reacties dan naar: clientenplatform@stichtingdewelle.nl of bellen 06-10 63 38 46

 

We hopen elkaar binnenkort weer te kunnen ontmoeten. 
Houd hiervoor de plaatselijke media en huis-aan-huisbladen goed in de gaten.