Gebedsbrief april 2018

Tunesië, druk op moslim bekeerlingen

Tunesië heeft problemen met de veiligheid in het land. De aanslag in 2015, waarbij ook toeristen omkwamen, heeft de toeristenindustrie stilgelegd. Islamitische milities zijn een bedreiging voor het democratiseringsproces, ingezet door liberale en seculiere politieke groepen.
Christelijke migranten leven in relatieve vrijheid, maar publiekelijk evangeliseren is niet toegestaan. Moslimbekeerlingen hebben met grote druk te maken. Hun familie en sociale omgeving probeert hen te dwingen tot het herroepen van hun nieuwe geloof. Sommigen worden thuis opgesloten en bedreigd of zwaar mishandeld, of trouwen gedwongen met een moslim. Islamitische milities uit Libië laten zich in de grensstreek gelden. Er worden christenen aangevallen en zelfs ontvoerd. Sommigen hebben huis en land verlaten.  
Nabil, een pastor van een kleine kerk in Tunesië, maakt zich grote zorgen om kerklid Zine. Hij is al enige tijd vermist. Nabil is bang dat iemand uit Zines familie hem iets heeft aangedaan. Zine is nog niet zo lang christen en heeft een moslimachtergrond. Hij volgde een discipelschapstraining bij Nabil.

  • Dank de Here God voor mensen als Nabil, die de mogelijkheid benutten om andere christenen te trainen in discipelschap. Bid om rust, wijsheid en volharding voor hen in deze spannende tijd
  • Bid om kracht en bescherming voor moslimbekeerlingen als Zine, dat de dreiging hen niet zal afschrikken
  • Bid dat er, ondanks de gespannen situatie voor christenen, meer Tunesiërs tot geloof blijven komen


Bron: Open Doors
Marcel Ticheler,
Raad van Kerken Nijverdal / Hellendoorn