Gebedsbrief september 2020

Gebedsbrief september: Libanon, gevolgen van de explosie

Hoewel het land niet (meer) op de Ranglijst Christenvervolging staat, deze maand toch aandacht gevraagd voor Libanon. Kerken in Beiroet zijn overweldigd door het verdriet en de schade die de ontploffing van dinsdag 11 augustus aanrichtte. Waar mogelijk bieden kerkleden een helpende hand bij de nood die is ontstaan.

In samenwerking met lokale partners ondersteunt Open Doors voornamelijk christelijke vluchtelingen in het land. Het land speelt een grote rol in het werk dat in Syrië wordt verricht. Actieve veldwerkers raakten gelukkig niet gewond.

De situatie in het land was al gespannen door de politieke onrust en de economische instabiliteit. De ontploffing verergert dit. Veel goederen kwamen aan in de haven en nu die is verwoest zal er voedselschaarste ontstaan. De vluchtelingen die worden geholpen horen bij de meest kwetsbare groepen en zullen het meest getroffen worden.

Het werk van Open Doors en partners werd niet direct getroffen. Er wordt gekeken wat nodig is om het werk onder de vluchtelingen door te laten gaan en maatregelen getroffen zodat het werk in Syrië niet te lijden krijgt. Libanon stond in het verleden één keer vermeld op de Ranglijst. In 1993 nam het land plaats 50 in op de lijst met landen waar christenen het zwaarst om hun geloof vervolgd worden.

• Bid voor het land Libanon en voor de kerken en christenen in het land.
  • Bid om wijsheid voor de veldwerkers van Open Doors in Libanon en omliggende landen

Bron Open Doors